U Prijedoru su potpisani ugovori o dodjeli podsticajnih sredstava u okviru Programa korištenja sredstava za razvoj poljoprivrede, preduzetništva, podrške konkurentnosti malih i srednjih preduzeća i podrške zapošljavanju. Zapošljavanje novih radnika, samozapošljavanje, zapošljavanje visokoobrazovanih kadrova, te razvoj ženskog preduzetništva, samo su neke od kategorija u okviru kojih su dodijeljeni podsticaji. Sredstva je dobio i mladi preduzetnik Saša Marinović, koji se bavi proizvodnjom pametnih led ogledala na dodir.

– Sredstva od dobijenog podsticaja će nam značiti mnogo. Iskoristićemo ih za kupovinu jedne od mašina, što će nam pomoći da budemo dosta konkurentniji na tržištu, kako cijenom, tako i količinom koju ćemo da proizvedemo – rekao je Marinović.

Značajna novčana sredstva dobilo je Udruženje “Klaster Drvo”. To će, kako kaže Ratko Macanović, predsjednik Upravnog odbora tog udruženja, doprinijeti razvoju i jačanju privrede.

– Podsticajna sredstva smo dobili za jačanje, razvoj i unapređenje klasterske saradnje i unapređenje rada udruženja, kao i jačanje i razvoj saradnje sa naučno-istraživačkim i drugim organizacijama na nivou regije i šire – naveo je on.

Cilj ovog projekta je razvoj ekonomije i unapređenje poslovnog ambijenta, čime se podstiče cjelokupan razvoj grada, kaže gradonačelnik Milenko Đaković.

– To je jedna od tradicionalnih aktivnosti grada Prijedora, koji svake godine izdvaja značajna sredstva u ovom segmentu, gdje se zapošljava više novih radnika i pomaže se privredi – istakao je on.

Za ovu namjenu iz gradskog budžeta izdvojeno je blizu 400.000 KM.

B. D.

PrethodniAKCIONI PLAN ZA RJEŠAVANJE KLJUČNIH PROBLEMA ROMA (video)
SlijedećiRAZBOJNICI OTELI MOBILNE TELEFONE I NOVAC