Učenici Osnovne i srednje muzičke škole „Savo Balaban“ priredili su večeras „Veče gitare“ u gradskom pozorištu. Na koncertu je nastupilo oko 45 učenika i izvelo 21 tačku. U programu su učestvovali mali i veliki orkestar, tri trija te solisti. Bili su zadovoljni svojom izvedbom, ali i odličnom posjetom. Ivana Trkulja, učenica drugog razreda srednje muzičke škole, gitaru svira od 8. razreda.

– Upisala sam prijedorsku muzičku školu, jer sam oduvijek voljela muziku. Jeste da sam dosta kasno počela, ali uspjela sam da stignem svoje drugare, ostvarim značajne rezultate i uživam u koncertnim nastupima poput ovog večerašnjeg – iskrena je Trkulja.

Kako kaže, gitaru vježba minimalno sat do dva dnevno, a i u budućnost vidi sebe u svijetu muziku. Namjerava da, nakon srednje škole, upiše gitaru na akademiji umjetnosti. Ivana je večeras činila trio gitara zajedno sa Srđanom Babićem i Adrijanom Bašićem. Adrijan se opredijelio za ovaj instrument slijedeći primjer oca, koji je, takođe, volio da zasvira na gitari.

– Odmalena sam želio da sviram gitaru, a u muzičku školu idem od trećeg osnovne – kaže ovaj srednjoškolac.

Na Odsjeku gitare u Muzičkoj školi „Savo Balaban“ trenutno se školuje oko 80 đaka, od kojih je šest instrumentalaca srednjoškolaca. Da je gitara među najpopularnijim instrumentima među prijedorskim đacima, potvrđuje podatak da je, ove godine, na ovom odsjeku upisano, čak, 27 učenika u prvi razred osnovne škole, s ponosom je istakla Sunčica Trkulja, profesorica i predsjednik Stručnog aktiva na Odsjeku za gitaru. Ona je najavila da ih u drugom polugodištu očekuju brojna takmičenja, među kojima i republičko takmičenje muzičkih škola, festivali u Sarajevu i Banjaluci.

D.S.

foto: Giga

PrethodniKUP  RS U SJEDEĆOJ ODBOJCI:  OKI “KOZARA” ČETVRTA
SlijedećiDANAS JE SVJETSKI DAN BORBE PROTIV SIDE (VIDEO)