18.8 C
Prijedor
Četvrtak, 21 Septembra, 2023

OKRUŽNE PRAVOSUDNE INSTITUCIJE PRIVREMENO U PROSTORIJAMA POŠTE

Najnovije vijesti

Okružno tužilaštvo, Okružni sud i Okružni privredni sud u Prijedoru počinju sa radom od početka naredne godine. Privremeni smještaj za ove pravosudne institucije obezbijeđen je u prostorijama Pošta Srpske, Područna jedinica Prijedor.

Prostor za trajni smještaj ovih institucija trebalo bi da bude obezbijeđen sredinom naredne godine,  dogovoreno je na današnjem sastanku ministra finansija Republike Srpske Zorana Tegeltije i gradonačelnika Prijedora Marka Pavića.

img_9650

Ministar Tegeltija i gradonačelnik Pavić, pored ove teme, razgovarali su i o još nekoliko trenutno aktuelnih pitanja. U tom kontekstu  rečeno je da će nakon podmirenja troškova projekata koji se finansiraju sredstvima Fonda solidarnosti,  preostali dio biti podijeljen privrednicima jednog dijela opština i gradova, koji ta sredstva još uvijek nisu dobili.

Tegeltija je pohvalio odluku nadležnih prijedorskih institucija da se gradska Toplana preorijentiše sa mazuta na čvrsto gorivo, a ovom prilikom bilo je riječi i o iznalaženju rješenja kako da se riješe zaostale obaveze Toplane po osnovu utrošenog energenta u prethodnim godinama.

Kada je riječ o pitanjima iz oblasti zdravstva i prelaska Domova zdravlja na trezorsko finansiranje, rečeno je da bi to pitanje trebalo da bude riješeno kroz reformu zdravstvenog sistema Republike Srpske, koja bi trebalo da bude završena do kraja prvog tromjesečja 2017. godine.

Ovom prilikom bilo je riječi i o nekim uslovima koje postavlja Misija Međunarodnog monetarnog fonda da bi se dobila naredna tranša sredstava.

S.M.

Foto: Dragan Stojnić Giga