OMILJENE ŽIVOTINJE NA PAPIRU

„Izložba sitnih životinja“ bila je tema likovnih radova koje su danas javnosti predstavili učenici tri prijedorske osnovne  škole. Izložbu u gradskom pozorištu, koja je i humanitarnog karaktera, organizovalo je Društvo za uzgoj sitnih životinja „Golub“ iz Prijedora.

Inspirisani izložbom sitnih životinja koja je održana u prethodnom periodu, učenici su na papiru predstavili razne životinje. Pauci, zmije, ptice, zečevi i zamorci u svijetu dječije mašte dočarani su na jedinstven način i oslikani u raznim bojama. Tri prve nagrade osvojile su Nea Handanagić, Marija Brajdić i Sara Maksimović iz škola „Desanka Maksimović“, „Petar Kočić“ i  „Dositej Obradović“.

Učenici tri osnovne prijedorske škole naslikali su preko 300 radova. Razredi učenika koji su bili najbolji likovni stvaraoci nagrađeni su članskim kartama Sportskog društva za uzgoj i zaštitu sitnih životinja “Golub”. Predsjednik ovog društva, Mladen Goronjić, rekao je da je od velikog značaja podizanje svijesti o značaju životinja u doba digitalizacije, kada su najmlađi sve manje povezani sa prirodom.

– Inače, djeca su naši najvjerniji posjetioci na sve i jednoj našoj izložbi, oni su najbrojniji, drago nam je što danas u svijetu kada preovladavaju računari i video-igrice, još uvijek postoji veliki broj najmlađih koji su zainteresovani za ovaj jako lijep hobi – kaže Goronjić.

Izložba ima i humanu dimenziju, s ciljem prikupljanja novca za učenike ovih škola kojima je pomoć neophodna.

 

I.Pekarić

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!