Četvrtak, 25. Aprila 2024.
4.8 C
Prijedor

(VIDEO) OMLADINCI FK „REPUBLIKA SRPSKA“ IZ CIRIHA ODIGRALI PRIJATELJSKU UTAKMICU SA OMLADINCIMA „RUDARA“

NAJNOVIJE VIJESTI

Veliki broj omladinaca i članova FK „Republika Srpska“ iz Ciriha doputovao je danas u Prijedor, gdje je odigrao prijateljsku utakmicu sa omladincima FK „Rudar“. Utakmici na stadionu u Gomjenici je prethodila posjeta Gradskoj upravi Prijedor.

Predsjednik FK „Republika Srpska“ u Cirihu Milivoj Đukić kaže da svake godine putuju negdje, a ove godine su odlučili da dođu u Prijedor i Banjaluku. On kaže da svake godine u Cirihu imaju proslavu Dana Republike Srpske.

„To bude svake godine i gradonačelnik Prijedora je bio kod nas u posjeti i tada se rodila ideja o tome da kad dođemo u ovaj kraj da dođemo u Prijedor. Uvijek je glavni cilj druženje vršnjaka i upoznavanje i sticanje novih prijatelja“, rekao je Đukić.

Potpredsjednik FK „ Republika Srpska“ Goran Novaković organizator ove posjete  je izjavio da je cilj posjete  druženje naše djece i povezivanje dijaspore i Republike Srpske.

Osjećamo se nevjerovatno i jake su emocije, pogotovo prilikom dočeka i kod naše djece od kojih  su neki prvi put u Republici Srpskoj,  jer su iz Srbije . Cilj je to druženje , da se djeca upoznaju i da ostvare kontakte kad porastu kad budu veliki da pozovu drugare da dođu ovdje.Zahvalio bih se Gradu Prijedoru na dočeku , takođe predsjedniku Republike Srpske koji nam je omogućio ovaj dolazak i ljude iz ministartva sporta i omogućili nam ovaj i sutrašnji dan u Banjaluci.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor je istakao da je prijateljstvo s ovim klubom rođeno prije dvije godine, prilikom boravka u Cirihu.

„Danas u našem gradu boravi oko 50 mališana koji su došli da odigraju prijateljsku utakmicu sa svojim vršnjacima iz FK „Rudar“.Svi će biti zajedno i na utakmici koju igra „Rudar-Prijedor“.

Ovo je jedno divno prijateljstvo i jedan momenat kada želimo da još unaprijedimo saradnju. Danas smo imali i prijem u Gradskoj upravi i ono što smo se dogovorili je da se i da se povezujemo.Konkretno smo govorili o kulturno-umjetničkim društvima, oni imaju jedno od najvećih kulturno-umjetničkih društava „ Sloga“ koje broji 250 članova i došli smo na ideju da kroz nekoliko mejseci  organizujemo jedno druženje KUD-a da razmijene iskustva, da se zajedno igra , pjeva i druži i da širimo prijateljstvo. Jako sam ponosan i srećan koliko je ljudi došlo u naš grad i mislim da će ovo biti jedno prijateljstvo koje tek treba da se usavršava, dograđuje, da se povežemo na razne načine“, rekao je Javor.

Gordana Kaurin

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na https://kozarski.com/