Mladi Prijedorčani započeli su jutros akciju uređenja gradske obale Sane. Što ne završe danas, nastaviće narednih dana. Posla ima puno, zato su pozvali građane koji žele da pomognu, da se priključe ovoj akciji.   

Na ovo mjesto, Prijedorčani svakodnevno dolaze, kako bi pobjegli od gradske vreve. Kako bi bilo još ljepše za uživanje, mladi iz novoosnovane organizacije “Čuvari Sane” su pokrenuli akciju uređenja.

– Plan se lagano sprovodi. Pokupili smo smeće, sljedeće na redu je košenje trave i uklanjanje šiblja i rastinja. Imamo raspoređene ekipe na jednoj i drugoj obali. Takođe ćemo postaviti klupe i kante za smeće – rekao je Milan Sadžak, predsjednik Omladinske organizacije “Čuvari Sane”.

Na terenu smo zatekli i članice Ženskog fudbalskog kluba “Prijedor”. Cijela postava došla je da pomogne.

– Za ovu akciju smo čuli preko društvenih mreža. Ima nas puno, pa smo došle da pomognemo koliko možemo. Stojimo na raspolaganju da što bolje uredimo našu divnu obalu – rekla je Una Milana Pjević, članica ovog kluba.

Želja ovih mladih ljudi je da gradska obala Sane zablista, te da ožive sadržaje na ovoj rijeci, kao što je to bilo nekada.

M.Šodić

PrethodniOD 333 TESTIRANA 16 POZITIVNO NA VIRUS KORONA
SlijedećiČESTITKE POVODOM DANA GRADA