13.8 C
Prijedor
Četvrtak, 23 Marta, 2023

Omladinska banka: Sredstva podrške za projekte i mikrobiznis ideje (video)

Najnovije vijesti

Danas u potpisani ugovori sa mladim ljudima koji svojim projektima i idejama za mikoroibiznis aplicirali kod Omladinske banke Prijedor. Sredstva za podršku odobrena su  za  osam projekata i dva mikrobiznisa. Na rang listi za najbolju ideju progalašen  je Dnevni kutak, projekat grupe mladih iz Mašinske škole.

Danijela Stojanović

– Došli smo na ideju dnevnog kutka za našu djecu, pošto se susrećemo sa delinkvencijom i vršnjačkim nasiljem. Ideja je da mi sa učenicima, a i oni između sebe, u tom prostoru obavljano razgovore, organizujemo radionice i druge aktivnosti – pojašnjava ideju Danijela Stojanović iz Mašinske škole.

Radovan Đaković, koordinator Omladinske banke u Prijedoru zahavlio se Gradskoj upravi što je prepoznala ova projekat, koji je osmišljen kako bi osnažio poziciju mladih u Bosni i Hercegovini.

Radovan Đaković, koordinator Omladinske banke u Prijedoru

– Cilj Omladinske banke je implementacija manjih projekata. Jer želimo mladima da pokažemo mladima da se i sa malo sredstava može učiniti dosta lijepih stvari za naš grad – poručio je Đaković koji je naglasio da će uskoro uslijediti i drugi poziv za podršku projektima i mikrobiznis idejama.

Gradonačelnik Milenko Đaković pohvalio je omladinski aktivizam u Prijedoru, naglasivši da se realizacijom  mnogo malih i kvalitetnih projekata može  učiniti mnogo korisnih stvari  za zajednicu.

Gradonačelnik Milenko Đaković

– Ovo je zdrava ideja koja potiče mlade da razmišljaju o zajedničkim potrebama. I ja čestitam svima koji su dobili sredtva za realizaciju svoje ideje – rekao je gradonačelnik. Projekat finansiraju Fondacija „Mozaik“ sa 15.000 KM, i grad Prijedor sa 12.000 KM. Sredstva za pojedinačne projekte kreću se u iznosu od 500 KM do 1.500 KM, a za pojedinačne mikrobiznise od 500 KM do 2.000 KM.

Z.J.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!