3.8 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

OPADAJU VODOSTAJI SVIH GLAVNIH VODOTOKA, OSIM RIJEKE SAVE

Najnovije vijesti

U Republici Srpskoj jutros je zabilježeno dalje opadanje vodostaja svih glavnih vodotoka, osim rijeke Save koja je i dalje u blagom porastu zbog protoka povišenog vodenog talasa, saopšteno je iz Javne ustanove “Vode Srpske”.

Na vodomjernoj stanici u Gradišci, prema izvještaju od 9.00 časova, vodostaj rijeke Save iznosio je 737 centimetara, čime je premašena kota vanredne odbrane od poplava koja iznosi 730 centimetara.

Prema rješenjima “Vode Srpske”, trenutno su na snazi mjere vanredne odbrane od poplava za poplavno područje Dubičke ravni i poplavno područje Lijevče polja i Srbačko-nožičke ravni.

Iz “Voda Srpske” navode da je jutros u 9.00 časova zabilježeno dalje opadanje vodostaja Une, Sane, Vrbasa, Bosne, Drine i Trebišnjice sa pritokama.

Na vodomjernoj stanici u Novom Gradu vodostaj Une iznosio je 326 centimetara, što je za 63 centimetara manje nego juče u 9.00 časova.

Na vodomjernoj stanici u Prijedoru vodostaj rijeke Sane iznosio je 249 centimetara, što je za 48 centimetara manje u odnosu na jučerašnje mjerenje u 9.00 časova.

SRNA