11.8 C
Prijedor
Petak, 23 Februara, 2024

OPTUŽNICA PROTIV PRIJEDORČANINA ZBOG DROGE

Najnovije vijesti

Okružno javno tužilaštvo Prijedor podiglo je optužnicu protiv Prijedorčanina čiji su inicijali B.S, koje se tereti da je tri puta počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, objavilo je ovo tužilaštvo. U optužnici je navedeno da je B.S. 4. januara prošle godine u stanu u kojem živi N.M. donio 270 grama marihuane, spakovao 45 vrećica u namjeri da ih proda po cijeni od 50 KM po vrećici.

On se dalje tereti da je od početka marta do 7. maja prošle godine u više navrata neovlašteno kupovao marihuanu od njemu poznatog lica, te je u više navrata prodavao licima u Prijedoru.

B.S. je licu Š.P. 7. maja prošle godine prodao 5,4 grama marihuane za 100 KM, a mjesec dana kasnije se sastao sa licem S.M. koje mu je dalo 100 KM za drogu, nakon čega su se vozili motorom, a kada su ih zaustavili policijski službenici, lice B.S. je skočio sa motora i sa drogom pobjegao.

U noći između 25. i 26. jula ove godine policijski službenici su ga zetekli da skriva 390 grama marihuane i 457 tableta ekstazija u dvorištu kuće u vlasništvu H.DŽ. u Prijedoru, gdje je doveo lica K.V. i R.M da im proda dio droge.

Optuženi je pobjegao, a tri dana kasnije se predao policiji.

Članom 207 stav 1 Krivičnog zakonika Republike Srpske propisana je kazna zatvora od jedne do deset za onoga ko neovlašćeno, radi prodaje, kupuje, drži i prodaje supstance koje su proglašene za opojnu drogu.

SRNA