Organizacija   žena prijedorskog  DNS-a  organizovala je predavanje na temu  „Ljepota je u oku posmatrača“. Bilo je govora o  idealu ženske ljepote i tom kako se on mijenjao kroz vrijeme, te estetskoj hirurgiji u službi ljepote. Na ove teme  govorili su Olivera Brdar Mirković i doktor Duško Ivić.

Primarijus doktor Slavica Popović, predsjednica Odbora žena gradske organizacije Demokratskog narodnog saveza Prijedor ističe da je riječ o zanimljivom predavanju koje je  organizovano u pravo, pretpraznično  vrijeme.Poznato je da svi mi želimo da budemo lijepi, što ljepši, ali i to da naš izgled, naša ljepota zavisi kako od nas samih tako i od onih koji nas posmatraju . Uvijek kažem, nije samo fizički izgled u pitanju. Možete biti ne znam kako fizički lijepi , ali ako nemate ono nešto, onu svjetlost u srcu , mir i toplinu u duši,  opet nemate ništa- kaže Popović.  Suština je, kako napominje,  razmišljati o pravim vrijednostima života. U prilog ovim tvrdnjama ide i  činjenica da se ideal ženske ljepote  mijenjao kroz vrijeme. Kako i koliko odgovor je pokušala dati Olivera Brdar Mirković koja je ovaj put bila u ulozi predavača. Ističe da se paralelno s transformacijom društva mijenjao i standard ljepote kojeg  žene svjesno ili nesvjesno pokušavaju da prate. Očito  najbrže u vijeku u kojem živim.

Pod uticajem modernih tehnologija .Da pokušamo sebi dati odgovore na neka pitanja u smislu da li je ta fizička ljepota  nešto što  treba slijepo pratiti ili treba tražiti nekakvu unutrašnju  ljepotu  i gdje bi nas svi ti standardi kojim stremi moderno vrijeme u budućnosti mogli odvesti.-navodi Brdar Mirković.  Estetska hirurgija više nije tabu tema.  Doktor Duško Ivić, specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije, napominje da su estetska hirurgija i estetska kozmetologija konačno  dobile mjesto koje zaslužuju. Do sada su kako kaže u neku ruku bile zapostavljene. Naglašava da u toj oblasti  nestručnim ljudima nema mjesta,jer riječ je o odgovornoj oblasti medicine.

-Kako bi spriječili zloupotrebe u tim oblastima korištenja raznoraznih sredstva koja su kancerogena, raznoraznih sredstava koja mogu da nanesu veliku štetu , zdravlju , organizmu , koži …i samom tijelu jedne osobe. Tako da su estetska hirurgija i estetska  kozmetologija trenutno i u našem gradu postale popularne i konačno su nakon 20 godina, koliko sam ja estetski hirurg, došle na pravo mjesto . Cilj ovog predavanja   je da upoznamo naše sugrađanke o prednostima estetske hiruirgije i kozmetologije i da im sugerišemo šta treba da urade i kome da se obrate. – kaže Ivić.   Organizatori predavanja svojim članicama i svim Prijedorčankama  poželjeli su sretne predstojeće praznike.  Predavanja  na slične ali i aktuelne teme biće, kako najavljuju u Odboru žena gradske organizacije DNS –a Prijedor organizovane i ubuduće.

M.Z.      

PrethodniODRŽANO “VEČE HARMONIKE” (video)
SlijedećiU „Vodovodu“ sutra Dan otvorenih vrata (video)