Četvrtak, 25. Aprila 2024.
11.8 C
Prijedor

ORGANIZOVANO FALSIFIKOVALI NOVAC  

NAJNOVIJE VIJESTI

Prijedorska policija uhapsila je grupu lica osumnjičenih da su u Prijedoru, Banjaluci, Kozarskoj Dubici i drugim gradovima u BiH počinili više krivičnih djela krivotvorenje novca u vezi sa krivičnim djelom organizovani kriminal.U akciji “Euro” slobode su lišena lica čiji su inicijali R.Z. i I.Z. iz Prijedora sa stalnim boravkom u Sloveniji i lice čiji su inicijali A.M. iz Prijedora, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Prijedor.
Neposredno prije lišenja slobode ova lica su u jednoj trgovačkoj radnji u Prijedoru pokušala da stave u promet krivotvorenih 100 evra, dok su u ovom i prošlom mjesecu u četiri trgovačke radnje u Prijedoru stavili u promet četiri krivotvorene novčanice od 100 evra. U saradnji sa policijskim službenicima CJB Banjaluka utvrđeno je da su ova lica stavila u promet krivotvorene novčanice u još pet trgovačkih radnji na području Banjaluke.
Uz saglasnost dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i po naredbi sudije za prethodni postupak Suda BiH policijski službenici izvršili su pretres stambenih prostorija na dvije lokacije u Prijedoru i putničkog automobila koje koriste osumnjičeni.
“Prilikom pretresa pronađeni su predmeti koji upućuju na povezanost osumnjičenih lica sa mjestima izvršenja krivičnih djela, odnosno sa trgovačkim radnjama u kojima su stavljene u promet krivotvorene novčanice”, navodi se u saopštenju.
Uz saglasnost tužioca Tužilaštva BiH izvršeno je prepoznavanje osumnjičenih od svjedoka i oštećenih. Po završetku kriminalističke obrade osumnjičeni su pušteni iz službenih prostorija.
Protiv ovih lica će, po kompletiranju predmeta, zajedno sa do sada pribavljenih devet krivotvorenih novčanica, Tužilaštvu BiH biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo krivotvorenje novca u vezi sa krivičnim djelom oganizovani kriminal.

Izvor: srna

foto: Dragan Stojnić Giga