2.8 C
Prijedor
Srijeda, 30 Novembra, 2022

OŠ „DESANKA MAKSIMOVIĆ“ POBJEDNIK KVIZA „PRIJEDOR, MOJ GRAD U SRPSKOJ“ (VIDEO)

Najnovije vijesti

– Danas smo imali povod za dvostruko zadovoljstvo: naši učenici su pobjednici takmičenja „Prijedor, moj grad u Srpskoj“, a Osnovna škola „Desanka Maksimović“ imala je tu čast da ove godine bude i domaćin trećeg po redu kviza – rekao je Zdravko Budimir, direktor OŠ „Desanka Maksimović“, Prijedor, po završetku finala.

Takmičili su se učenici od prvog do petog razreda, a većini su, pored teoretskih kviz-pitanja, najzabavnije bile štafetne igre.

– I prethodnih godina sam učestvovao na ovom kvizu. Drago mi je što smo pobijedili. Desilo se ono što smo priželjkivali, a i zaslužili pokazanim rezultatom – rekao je Luka Dukić iz OŠ „Desanka Maksimović“.

Đaci ove prijedorske škole bili su bolji od drugih finalista: OŠ „Jovan Cvijić“ iz Brezičana, koja je zauzela drugo mjesto, te OŠ „Vuk Karadžić“, Omarska, čiji su se đaci izborili za treću poziciju.

U finalu nije nedostajalo adrenalina, frenetičnog navijanja, radosti, ali i pokoje suze razočarenja. Pobjednicima je pripala novčana nagrada od 250 KM, drugoplasiranoj ekipi 200, a trećoj 150 KM, rekao je Predrag Šorga iz Kompanije „Arselor Mital“, generalnog pokrovitelja takmičenja.

– Projekat u cijelosti iznosi oko 6.500 KM, koliko je bio grant za ove aktivnosti, a škole su dobile i poklone za sve ono što su radile u pripremi kviza. U kvizu je učestvovalo ukupno 11 osnovnih škola s područja prijedorske lokalne zajednice. Takmičenje „Prijedor, moj grad u Srpskoj“ postalo je svojevrstan brend našeg grada i jedinstveno u Republici Srpskoj. Zaista mi je drago što Kompanija „Arselor Mital“ stoji iza tog projekta. Ove godine je bilo  uzbudljivo, napravili smo ponovo jedan novi iskorak i, naredne godine, selimo u Brezičane, u OŠ „Jovan Cvijić“ koja će biti domaćin četvrtog kviz-takmičenja – rekao je Šorga.

Po zavrešetku takmičenja, uručene su zahvalnice prijateljima ove manifestacije. Kviz su podržali Grad Prijedor, Republički pedagoški zavod, Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Turistička organizacija grada Prijedora te kompanija “Sport vision” i Fabrika “Mira”, Agencija „PREDA“, Udruženje „DON“. Po riječima Amire Ganić, direktora Turističke organizacije grada Prijedora, pobjednika je odlučivala spretnost, jer su svi takmičari pokazali zavidno znanje o svom zavičaju. Druženje još nije gotovo, jer će, u organizaciji Turističke organizacije, svi učesnici kviza ići na izlet u Kneževinu Gornju Dragotinju, gdje će ih ugostiti knez sa svojom gardom. Domaćin će biti OŠ „Jovan Cvijić“, Brezičani, koja će dogodine organizovati 4. kviz takmičenje „Prijedor, moj grad u Srpskoj“.

– Đaci su pokazali izuzetno znanje u poznavanju svog grada i zavičaja. Svi su pobjednici. Mogu reći da bi i mi, stariji, jedva odgovorili na neka pitanja. Grad Prijedor i iduće godine će podržati ovo takmičenje – rekao je zamjenik gradonačelnika Prijedora Aleksandar Miljuš.

 

D. S.