OŠ „DESANKA MAKSIMOVIĆ“ U FINALU KVIZA „PRIJEDOR, MOJ GRAD U SRPSKOJ“ (VIDEO)

Učenici Osnovne škole „Desanka Maksimović“ iz Prijedora plasirali su se u finale kviz-takmičenja „Prijedor, moj grad u Srpskoj“. Oni su bili uspješniji  na današnjem polufinalnom odmjeravanju znanja od svojih vršnjaka iz škola „P. P. Njegoš“, Busnovi, i „Ćirilo i Metodije“, Trnopolje.

– Već sam se takmičio kada je kviz prvi put organizovan, 2016. godine. Cilj nam je, prvenstveno, da se zabavimo i upoznamo neke nove drugare, a ako imamo mogućnosti i da pobijedimo. Veoma sam ponosan na našu ekipu, sva smo pitanja naučili, pa ni rezultati ne izostaju – rekao je Luka Bucalo, učenik petog razreda.

Zdravko Budimir, direktor OŠ „Desanka Maksimović“, koja je i domaćin ovogodišnjeg takmičenja „Prijedor, moj grad u Srpskoj“, rekao je da djeca sa velikim zadovoljstvom i oduševljenjem učestvuju, kako u štafetnim igrama, tako i kviz-pitanjima kojima pokazuju koliko poznaju svoj zavičaj.

– Učenici su ovo doživjeli kao jednu igru, kroz koju istovremeno stiču nova znanja, igraju se i druže – istakao je Budimir.

Dosadašnje kvalifikacione krugove prokomentarisao je Predrag Šorga iz Kompanije „Arselor Mital“, generalnog pokrovitelja takmičenja.

– Mogu reći da su djeca, ove godine, mnogo spremnija i visprenija. Veliki broj roditelja i naših sugrađana navrati da vide kako se odvija kviz. Nadam se da su uživalu u dosadašnjem toku takmičenja, pogotovo učenici zbog kojih sve to i radimo – rekao je Šorga.

Kviz su podržali Grad Prijedor, Republički pedagoški zavod, Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Turistička organizacija grada Prijedora te kompanija “Sport vision” i Fabrika “Mira”. S kojom ekipom će se učenici škole „Desanke Maksimović“ naći u finalu, biće poznato naredne subote, nakon održavanja drugog polufinalnog takmičenja u kojem učestvuju osnovne škole „Petar Kočić“, Prijedor, „Vuk Karadžić“, Omarska i „Jovan Cvijić“, Brezičani. Finale će biti 14. aprila.

D. S.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!