Na republičkom kviz-takmičenju mladih iz poznavanja pokreta Crvenog krsta, koje je danas održano na Palama, najbolje znanje pokazala je ekipa paljanske Osnovne škole /OŠ/ “Srbija” koja je nagrađena desetodnevnim boravkom u Bečićima.
Pobjednička ekipa na desetodnevni boravak na more odlazi posredstvom Fonda za dječiji zaštitu Republike Srpske.

Drugo mjesto, u konkurenciji devet ekipa iz Republike Srpske, pripalo je ekipi OŠ “Danilo Borković” iz Gradiške, a treće OŠ “Jovan Dučić” iz Gornje Lamovite, kod Prijedora.

Na takmičenju su učestvovale i ekipe osnovnih škola “Petar Kočić” iz Mrkonjić Grada, “Nikola Tesla” iz Dervente, “Sveti Sava” iz Lopara, “Petar Kočić” iz Kozluka kod Zvornika, “Veselin Masleša” iz Foče i “Sveti Sava” iz Gacka.

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Đoko Mihajlović rekao je novinarima da su na republičko takmičenje došli učenici koji su na takmičenjima u svojim školama, opštinama i regijama bili najbolje ekipe.

“Na takmičenju uvijek imamo i rezervna pitanja, jer nikada nemamo pobjednika u prvom i drugom krugu. To je znak da djeca rade i vole Crveni krst”, navodi Mihajlović.

On je poručio da roditelji treba da budu srećni, jer se njihova djeca u Crvenom krstu vaspitavaju u duhu humanosti.

Mihajlović ističe da Crveni krst, kao jedna od najvažnijih humanitarnih organizacija u svijetu sa mnogo članova, nastoji da u svoje članstvo primi mlade od najranijeg uzrasta, pa čak i od predškolskih dana.

On je najavio republičko takmičenje iz programa upozoravanja na opasnost od mina koje će biti održano 15. decembra na Palama.

Srna

PrethodniGRAD PRIJEDOR: NOVE STIPENDIJE (VIDEO)
SlijedećiSOCIJALISTIČKA PARTIJA: AMANDMANI NA BUDŽET (VIDEO)