20.8 C
Prijedor
Subota, 23 Septembra, 2023

OSNOVANA ZADRUGA “KOOPERATIVA PRIJEDOR”

Najnovije vijesti

Danas je na Mrakovici održana osnivačka skupština Zemljoradničke zadruge “Kooperativa Prijedor”, koja će okupljati voćarske proizvođače sa teritorija grada Prijedora. Kako kažu voćari, nadaju se da će kroz zadrugu lakše plasirati svoje proizvode na tržište.

Radivoj Vujković
Radivoj Vujković, predsjednik Udruženja voćara Prijedor

– Mi dolazimo u situaciju da  naši voćnjaci imaju dobar rod, ali ga ne možemo prodati, a nemamo ga gdje ni skladištiti. To je problem koji Udruženja voćara ne može da riješi, i zbog toga je došlo do formiranja zadruge – rekao nam je Radivoj Vujković, predsjednik Udruženja voćara Prijedor, koji je izrazio nadu da će, kad se pitanje skladištenja riješi, prijedorski voćari moći da podmire potrebe tržnih centara i pijaca na teritoriji grada.

img_9993

Zinajda Hošić, načelnica gradskog Odjeljenja za privredu i poljoprivrerdu, poručila je da je grad kroz svoje projekte uvijek stavljao naglasak na razvoj poljoprivrede, koja je prepoznata kao razvojni potencijal za Prijedor.

Zinajda Hošić
Zinajda Hošić, načelnica gradskog Odjeljenja za privredu i poljoprivrerdu

– Dali smo punu  podršku, kako u organizacionom tako i u finansijskom smislu, kada se u Udruženju voćara rodila ideja o osnivanju zadruge. Grad će ustupiti jedan objekat na korištenje zadruzi, a cilj je i osnivanje distrubutivnog centra za voće – dodala je Hošićeva.

Drena Đukić
Drena Đukić, predstavnica Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS

 

Podršku osnivanju zadruge dalo je i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, iz kojeg su poručili da udruživanjem proizvođača oni mogu daleko lakše da riješe svoje probleme, prije svega izlazak na tržište, nego što bi to mogi individualno.

Z.J

foto: Dragan Stojnić Giga

img_9996 img_9995  img_9992 img_0012 img_0010