13.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

OSNOVCI DOBILI ŠKOLSKU SAOBRAĆAJNU PATROLU

Najnovije vijesti

U Osnovnoj školi /OŠ/ “Petar Petrović NJegoš” Busnovi osnovana je školska saobraćajna patrola koju čine četiri učenika koja su uspješno položila završni test i pokazala zavidno znanje u poznavanju propisa u oblasti bezbjednosti saobraćaja, saopšteno je danas iz Policijske uprave /PU/ Prijedor.
Ova škola jedna je od učesnica pilot-projekta formiranja školskih saobraćajnih patrola koji Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture i Auto-moto savezom Srpske na području Republike, a u skladu sa Pravilnikom o formiranju saobraćajnih patrola.

Aktivnosti osposobljavanja učenika saobraćajnih sekcija za aktivno učešće u radu školskih saobraćajnih patrola, kroz teoretski i praktični dio nastave, pripadnici PU Prijedor, Auto-moto društva Prijedor i nastavnika škole u Busnovima vođene su mjesec dana.

“Policijski službenici PU Prijedor će kroz planske aktivnosti nastaviti sa edukacijom članova školske saobraćajne patrole i njenim uključivanje u zadatke neposrednog regulisanja saobraćaja, a sve u cilju unapređenja bezbjednosti učenika na putevima do školskih ustanova”, navodi se u saopštenju.

izvor: Srna