20.8 C
Prijedor
Petak, 1 Decembra, 2023

OSNOVCI IGRALI LUTKARSKU PREDSTAVU “BONTON – ŠTA JE TO?”

Najnovije vijesti

Polaznici škola pozorišnog lutkarstva u Prijedoru igrali su danas u gradskom Pozorištu predstavu “Bonton – šta je to?”.
Riječ je o učenicima od trećeg do šestog razreda prijedorskih osnovnih škola koji su učestvovali u projektu “Mala lutkarska scena Prijedor” u organizaciji lokalnog udruženja “Žene u umjetnosti” i gradske Matične biblioteke “Ćirilo i Metodije”.

img_0665

Ovom predstavom završen je projekat koji grad Prijedor sufinansira već drugu godinu, a voditelji projekta pozvali su sve zainteresovane da se prijave i za treći ciklus ovog projekta, odnosno nastavak škole pozorišnog lutkarstva.
img_0663
“Naša namjera je da napravimo jednu stalnu malu lutkarsku scenu jer je Prijedor nema. Od danas nastavljamo naš rad i vršimo prijem novih članova. Želimo da uz pomoć alatki umjetnosti iz djece izvučemo što je najbolje i što im može biti najkorisnije u budućnosti i u redovnoj školi i u drugim aktivnostima”, rekla je Biljana Anđelić iz Udruženja “Žene u umjetnosti” Prijedor.

Ona je najavila da će nastojati da se obezbijede što bolji uslovi za rad, a da se do sada radilo u vrlo hladnim prostorijama starog kina “Mrakovica”.
img_0657
“Djeca su prošla kroz razne faze rada u lutkarskim radionicama: od informisanja o pozorištu, luktarstvu i umjetnosti, preko lijepog i čistog govora, do mnogih stvari koje umjetnost pruža i koje mogu mnogo pomoći u njihovom odrastanju”, navela je Anđelićeva.

img_0655

Ona je dodala da će sa predstavnicima osnovnih škola razgovarati o mogućim gostovanjima ove edukativne radionice koju bi trebalo da vidi što veći broj djece.

srna

foto: Dragan Stojnić Giga