Četvrtak, 25. Aprila 2024.
9.8 C
Prijedor

OSNOVCI IZ OMARSKE POBJEDNICI KVIZA „PRIJEDOR, MOJ GRAD U SRPSKOJ“

NAJNOVIJE VIJESTI

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ iz Omarske pobjednik je ovogodišnjeg kviz takmičenja „Prijedor, moj grad u Srpskoj“. Osnovci iz Omarske su u napetoj „borbi“ bili bolji od učenika OŠ „Desanka Maksimović“ iz Prijedora. Pobjeda je utoliko veća zbog toga što je škola iz Omarske bila i domaćin kviza.

Branko Babić, direktor OŠ “Vuk Karadžić” Omarska

– Ovdje nije pobijedila samo jedna škola, već je podjednik znanje. Čestitka svim učenicima i nastavnicima, i hvala onima koji su pomogli da se  ovakva manifestacija održi, i kojih će biti sve više – poručio je direktor škole pobjednika Branko Babić.

On je uručio zahvalnice gradonačelniku Milenku Đakoviću i gradskoj upravi, Republičkom pedagoškom zavodu, kompaniji “Arselor Mital Prijedor”, Turističkoj organizaciji grada Prijedora i prijatelju kviza preduzeću “Sportvision”.

gradonačelnik Milenko Đaković

– Ja želim da se sa ovim kvizom nastavi i u budućnosti, i da naša djeca u ovako ranom uzrastu stiču znanja o svome gradu. Tako će moći na najbolji način, svojim znanjem, da predstave Prijedor u drugim sredinama – rekao je gradonačelnik Đaković.

Kao i prošle godine, finansijski je iza kviza stala kompanija „Arselor Mital“.

– Već naredne sedmice mi planiramo  organizovati posjetu Kozari, gdje će boraviti ekipe iz svih 11 škola koje su učetvovale u kvizu, kao i njihovi nastavnici – rekao je Predrag Šorga, predstavnik kompanije „Arselor Mital“, koji je izrazio nadu da će sledeći kviz podržati još više organizacija i preduzeća.

U kvizu je učetvovalo 110 učenika, uzrasta od prvog do petog razreda, a takmičenje je trajalo dva i po mjeseca. Domaćin trećeg kviza „Prijedor, moj grad u Srpskoj“ biće OŠ „Desanka Maksimović“.

Foto album sa ovog događaja možete pogledati OVDJE!!!

Z.J.

foto: Giga