U Osnovnoj školi “Petar Kočić” danas je održan istorijsko-geografski čas i kviz “Ja volim Rusiju”. O tradiciji, običajima i kulturi ruskog naroda, govorili su učenici ove škole. Na času koji su posvetili srpsko-ruskom prijateljstvu bilo je i ruskih delicija, koje su takođe pripremili učenici sa svojim nastavnicima.

– Ovo je bio vrlo zanimljiv i edukativan čas. Pripremali smo se oko mjesec i po dana, radili smo naporno, bili kreativni. Htjeli smo da istaknemo tradicionalne ruske detalje i nošnju. Bilo nam je zanimljivo pripremajući ovaj program, jer smo dosta toga naučili – rekla je učenica Katarina Balaban.

Čas posvećen srpsko-ruskom prijateljstvu povodom Dana Republike Srpske, pripremili su članovi geografske sekcije i hora, sa nastavnicama Draženkom Jovičin i Svjetlanom Marić. Marićeva je rekla da učenici svake godine pripremaju tematski čas povodom Dana Republike. To je već postala tradicionalna aktivnost u ovoj školi.

– Prošle godine čas je bio posvećen srpsko-grčkom prijateljstvu, a ove godine srpsko-ruskom prijateljstvu, da bi ukazali na prijateljske veze ova dva naroda. Učenici su sa uživanjem radili na ovom projektu. Zadovoljna sam njihovim radom, entuzijazmom i kreativnošću koju su pokazali – dodala je Marićeva.

Na učenike i nastavnike ponosna je Gorana Bosančić, direktor ove škole.

– Pohvalno je to što su učenici zainteresovani za vannastavni rad i što sarađuju sa nastavnicima. Nastavnica Svjetlana, često se našalimo, ne može odustati od rada i novina u geografskoj sekciji, zato što je broj zainteresovanih učenika za ovu sekciju sve veći – rekla je ona. 

M. Šodić

PrethodniREALIZOVANI BROJNI INFRASTRUKTURNI PROJEKTI (video)
SlijedećiOFK “BRDO” HAMBARINE – ZAHVALNICE ONIMA KOJI SU POMOGLI KLUB (video)