Učenici Osnovne škole “Desanka Maksimović” danas su posjetili mališane koji su trenutno na liječenju na Odjelu pedijatrije prijedorske bolnice. Za njih su pripremili zabavan program i uručili im paketiće.

– Ovo je naša tradicionalna aktivnost povodom predstojećih praznika. I ove godine organizovali smo akciju “Jedan slatkiš, jedno dijete” i tako prikupili slatkiše za paketiće, koje smo uručili ovim mališanima. Trudimo se da svake godine što više djece obradujemo – rekla je Ivona Trmošljanin, predsjednik Savjeta učenika OŠ “Desanka Maksimović”.

U ime najmlađih pacijenata prijedorske bolnice, učenicima se zahvalio dr Vlado Radić, načelnik Odjela pedijatrije. – Dobro znamo da je osmjeh na licu djeteta nešto najvrjednije, a zahvaljujući učenicima OŠ “Desanka Maksimović” svake godine se mališani obraduju programu koji pripreme ovi učenici i paketićima koje im donesu – dodao je on. 

Kako je najavio Zdravko Budimir, direktor OŠ “Desanka Maksimović”, u okviru obilježavanja Nedjelje solidarnosti, iduće sedmice planirana je posjeta socijalno ugroženim porodicama, kojim će učenici takođe uručiti pakete pomoći. 

M.Šodić

PrethodniU PONEDJELJAK ZASJEDA GRADSKA SKUPŠTINA
SlijedećiZONA „CELPAKA“-KAMEN TEMELJAC ZA „CNC POWER“ (video)