3.8 C
Prijedor
Petak, 2 Decembra, 2022

OSP: VOLONTERIZMOM DO BOLJEG ŽIVOTA MLADIH (VIDEO)

Najnovije vijesti

Omladinski savjet Prijedora, u prethodnom periodu, implementirao je niz projekata u cilju poboljšanja položaja mladih u društvu. Danas, nakon 13 godina aktivnog djelovanja, Omladinski savjet u Prijedoru okuplja preko 300 omladinaca koji djeluju u 12 omladinskih organizacija. Sve ove godine, prvenstvena vodilja bila je podstaći mlade da volontiraju i aktivno učestvuju u stvaranju boljeg života u gradu, kaže predsjednik Omladinskog savjeta Prijedor, Svetozar Vučkovac.

– Ono što je najznačajnije trenutno, a što smo započeli prošle godine jeste Omladinska politika grada Prijedora koja je, u toku prošlog mjeseca, usvojena na našoj lokalnoj skupštini. To je veoma bitan strateški dokument za mlade kojim su obuhvaćene sve oblasti života mladih – rekao je Vučkovac.

Nemogućnost zaposlenja, kvalitetno usmjereno slobodno vrijeme mladih, kako voditi zdrav život i kulturni i sportski aktivizam, sve su to segmenti koji su obuhvaćeni projektom Omladinske politike, objašnjava predsjednik Upravnog odbora Omladinskog savjeta Prijedora i Republike Srpske, Nebojša Savanović.

– Imamo i novi projekat u prijedorskom Urbanom udruženju mladih koji je podržala Vlade Srpske, on će se dijelom provoditi na Mrakovici, dijelom u gradu. Radi se o projektu ,,Iskorači iz neaktivnosti u aktivnost”, mladi će razgovarati o raznim temama i od njih će se tražiti prijedlozi za rješenje njihovih problema – rekao je Savanović.

Omladinski savjet i Prijedorsko udruženje mladih, pored niza aktivnosti i projekata koji su u planu, obilježiće 12. avgust, Dan mladih. Tom prilikom, pored volonterskog aktivizma, u planu je darivanje krvi.

I. Pekaric.