Oštra Luka očekuje dio novca od prodaje RŽR “Ljubija” (video)

Skupština opštine Oštra Luka usvojila je zaključak u kojem se traži od Vlade RS da dio novca od prodaje dobije i ova opština. Iz ove lokalne zajednice  pozdravili su odluku Vlade kojom će Prijedor dobiti 10 % novca od prodaje. Načelnik Oštre Luke Dragan Stanar podsjetio je da se na području opštine Oštra Luka nalazi  1.195 hektara površine Rudnika „Ljubija“, dok ta površina na području Prijedora iznosi 1.810 hektara.

– Oko 40 % eksploatacione površine nalazi se na teritoriji Oštre Luke, a dvije trećine rudnog tijela nalazi se na našoj teritoriji. Mi očekujemo da će se, ako je već ministar obećao Prijedoru 10 %, po istom principu izaći u susret i stanovništvu Oštre Luke – poručio je Stanar.

Taj novac pomogao bi u rješavanju infrastrukturnih, socijalnih i problema komunalne prirode, smatra on. Ovaj zaključak usvojen je jednoglasno, jer se radi o opštem interesu koji je iznad političkih podjela, poručili su odbornici.  Zaključak će biti upućen Vladi RS, nakon čega se očekuju razgovori kojima bi se preciziralo koliki će dio od prodaje pripasti Oštroj Luci.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!