18.8 C
Prijedor
Petak, 1 Decembra, 2023

OŠTRE OSUDE FIZIČKOG NAPADA NA DOKTORICU

Najnovije vijesti

Direktor Doma zdravlja Prijedor Slavica Popović najoštrije je osudila incident u Kozarcu, prilikom kojeg je lice E.K. nasilno ušlo u Ambulantu porodične medicine u ovom mjestu i udarilo doktoricu B.G. nogom u glavu.

– Žao nam je što smo doživjeli da se moramo braniti od onih kojima pružamo naše usluge. Građani koji imaju pritužbe na naš rad, mogu da nam se obrate u skladu sa zakonskom procedurom, ali ovo nije način rješavanja problema – rekla je Popovićeva. Ona je naglasila da će o svemu biti obaviještena Gradska uprava i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS, te da će biti pokrenuta procedura da se u zdravstvene ustanove uvedu mjere obezbjeđenja.

Udruženje doktora porodične medicine Republike Srpske oštro je osudilo napad na doktorku Brankicu Galić, koja je zadobila teže povrede, obavljajući profesionalnu dužnost u ambulanti u Kozarcu, te zatražilo da se hitno razmotri mogućnost izmjena Zakona o zdravstvenoj zaštiti, kojim bi profesionalci u zdravstvu bili proglašeni službenim licima.

 

O ovom slučaju je obaviješten tužilac Okružnog tužilaštva iz Banjaluke uz čije konsultacije su preduzete istražne radnje, uviđaj, saslušanje osumnjičenog, te puštanje na slobodu osumnjičenog nakon završene krim obrade. Policijski službenici preduzimaju i druge mjere i radnje u cilju kompletiranja predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu u Banjaluci protiv E.K. biti dostavljen izvještaj za napad na službeno lice u vršenju službene radnje i oštećenje tuđe stvari.

https://youtu.be/85QJzPPGvFo

M.Stegić