8.8 C
Prijedor
Petak, 24 Marta, 2023

OSVEŠTAN HRAM SVETOG VELIKOMUČENIKA GEORGIJA (video)

Najnovije vijesti

Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem, uz sasluženje sveštenstva, osveštao je juče u Tukovima novoizgrađeni hram posvećen Svetom velikomučeniku Georgiju. Izgradnja ovoga hrama počela je u oktobru 2011. godine. Iste godine podignuti su i osveštani temelji. Tri nova zvona osveštana su 2015. godine.

– Ovo je značajan dan. Mještani Tukova dobili su svoj hram, koji nikad prije nisu imali. Ovaj hram će služiti narodu ovoga naselja, u kojem će se Bogu moliti i molitve prinositi – rekao je protojerej stavrofor, Ranko Maletić.

Vladika Jefrem ključeve crkve predao je kumu Milanku Inđiću, koji je rekao da je počastvovan i da je ovo poseban dan za njega i njegovu porodicu. – Ovo mi je četvrti put da kumujem. Prvi put sam kumovao 2011. kada su osveštani temelji, drugi put 2015. za zvona i sada. Kumovao sam i u hramu u Lušci Palanci gdje sam rođen. Sve to mi puno mi to znači – rekao je Inđić, koji je rodom iz Lušci Palanke, a u Tukovima živi od 1999. godine.

Novosagrađeni hram Svetog velikomučenika Georgija je velika radost za mještane Tukova. – Svi smo radosni, jer imamo svoju crkvu u kojoj ćemo da se Bogu molimo i palimo svijeće za svoje najmilije – poručila je mještanka, Ljubica Babić.

Osveštanju hrama i služenju Svete arhijerejske liturgije prethodila je litija, koju je predvodio episkop banjalučki Jefrem.

M.Šodić

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!