Otac i sin otrovali se ugljen-dioksidom

Otac i sin, obojica iz Prijedora, hitno su hospitalizovani u Univerzitetsko-kliničkom centru RS u Banjaluci nakon što su se sinoć, prilikom čišćenja cisterne u krugu “Prijedorčanke”, otrovali ugljen-dioksidom, gasom koji nastaje prilikom fermentacije voća. Slučaj je policiji prijavljen oko 21 čas i 20 minuta. Obavljen je uviđaj i obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Prijedor. Kako saznajemo, sinu je u cisternu u jednom trenutku ispao mobilni telefon. Sišao je po njega, a odmah za njim i otac. Zatečeni su bez svijesti, nakon čega je odmah pozvana policija. Iz uprave “Prijedorčanke” kažu da je zbog ove nesreće cijeli kolektiv u šoku.

– Razmatramo situaciju i u ovom trenutku smo skoncentrisani samo na jedno: na preživljavanje povrijeđenih i njihovo zdravstveno stanje. Radimo sve što je u našoj moći da im pomognemo – naveli su iz uprave Preduzeća.

Prema trenutnim saznanjima iz Kliničkog centra u Banjaluci, otac D. M. i sin O. M. nalaze se na Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane, gdje su transportovani nakon inicijalnih mjera zbrinjavanja u prijedorskoj bolnici. Obojica su primljena u stanju kome i respiratorne insuficijencije te su odmah preduzete sve neophodne dijagnostičke i terapijske mjere. U ovom trenutku su oba pacijenta životno ugrožena i sve dalje prognoze su neizvjesne.

KV

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!