2.8 C
Prijedor
Srijeda, 30 Novembra, 2022

Otkrivena spomen ploča u čast jubileja FK „Rudar-Prijedor“ (video)

Najnovije vijesti

Na 90. rođendan Fudbalskog kluba „Rudar-Prijedor“, uz prisustvo brojnih zvanica, danas je svečano otkrivena spomen-ploča na platou ispred Gradskog stadiona u Prijedoru.

Spomen ploču u čast jubileja – 90 godina od osnivanja kluba, otkrio je Radoslav Zubanović, legendarni i najuspješniji trener u istoriji ovog kluba.

– Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam otkrio ovu spomen ploču, to je nešto što se doživi samo jednom u životu. Proveo sam u ovom klubu svoje trenerske dane i to se ne zaboravlja. Kad sam na ovom mjestu, poslije toliko godina, u meni se probude uspomene na te dane – rekao je Zubanović.

Današnjoj svečanosti prisustvovao je i nekadašnji fudbaler i jedno od najvećih igračkih imena prijedorskog “Rudara”, Dragoljub Bekvalac.

– Malo je klubova koji mogu da se pohvale sa takvom tradicijom i istorijom kao što je FK “Rudar-Prijedor”. Siguran sam da uz ovu mladost koju sam danas video na ovoj svečanosti, “Rudar-Prijedor” čekaju lepši dani – poručio je Bekvalac.

 Na današnji dan 1928. godine formiran je FK „Rudar-Ljubija“ u Ljubiji, a danas je i na tamošnjem stadionu otkrivena spomen ploča.

– Slavimo rođendan nasljednika FK „Rudar-Ljubija“. Ponosni smo na ovaj veliki jubilej, a obilježavaćemo ga brojnim manifestacijama do kraja ove godine – rekao je Stojan Janjetović, predsjednik Organizacionog odbora „Naših 90 godina“.

Svi prisutni ispred Gradskog stadiona, uz himnu “Rudar-Prijedora” počastili su se rođendanskom tortom teškom 90 kilograma.

 

M.Stegić