“Otpisani” uspješni na pojedinačnom prvenstvu Republike Srpske

Božidar Vujić, iz atletske sekcije “Otpisani”,  pokazao je da je neprikosnoven na srednjim i dugim prugama Srpske i BiH ubjedljivom pobjedom na 3.000 metara postao je šampion RS. Podsjetimo, Vujić je u istoj disciplini šampion BiH kao i na 5.000 metara, prvak države u krosu i kao ekipa su ekipni prvaci države u krosu pored mnogobrojnih priznanja kako sa domaće tako i sa međunarodne scene. Mladi Vujić kaže da je prezadovoljan potignutim.

– Pogotovo što sezona nije još gotova,  a postigao sam već dosta dobrih rezultata. Pred nama je još takmičenja i nadam se trijumfu ekipe na državnom  ekipnom takmičenju u krosu, gdje “Otpisani” brane titulu i time bi izborili učešće na Kupu evropskih šampiona. Nadam se da će se pronaći sredstva da odemo na to prestižno takmičenje – rekao je Vujić.

Za “Otpiasne” tu izazovi ne završavaju, a jedan od njih je i Balkansko prvenstvo u Sloveniji za atletičare preko 35 god., gdje će trener ekipe Slaviša Bunić ,inače šestorostruki prvak Balkana, pokušati ponoviti uspjeh iz Bugarske u disciplinama na 1.500, 5.000 i 3.000 stipl.

– Sezonu uspješno privodimo kraju. Nadam se da ćemo je i završiti šampionski kako smo i počeli. Vujić i ja bi trebali braniti boje BiH na prvenstvu Balkana u polumaratonu. To će možda biti moja oproštajna trka od seniorske reprezentacije BiH, iako još nisam sve rekao što se trčanja tiče, bez obzira na godine i okolnosti u kojima se nalazimo – rekao nam je Bunić.

Z.J.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!