Otvaranje “Patrije” u maju 2021. godine (video)

Novonastala situacija izazvana epidemijom virusa korona, utiče na dinamiku radova na rekonstrukciji bivše robne kuće „Patrija“. Prema riječima arhitekte Bojana Šipke, otvaranje ovog objekta može se očekivati u maju sledeće godine. Rekonstrukcija „Patrije“ trenutno se izvodi u više segmenata. Šipka ističe da se uporedo izvode radovi na pokrivanju nižeg dijela objekta, te pripremne pozicije za pokrivanje gornjeg dijela. Sam projekat pretrpjeće izmjene, uglavnom u unutrašnjosti.

– Imamo nepredviđenu situaciju da nam je “CineStar” (Sinestar) ušao kao zakupac objekta. To podrazumijeva dodatni posao kako bismo i taj segment, koji nije ranije planiran, završili i uklopili u planiranu dinamiku – rekao je Šipka.

Trenutno se radi na zatvaranju objekta. Termika je urađena, a očekuje se završna obloga fasade, pa će se uskoro vidjeti i vanjski obrisi. 

– Paralelno sa zatvaranjem objekta i zaštitom od vanjskih uticaja, bavimo se unutrašnjim radovima, kao i dodatnom zaštitom instalacija, prije svega u podrumskom dijelu objekta, gdje su dotrajale – ističe Bojan.

Pored butika svjetskih brendiranih firmi i kino-sale, „Patrija“ će na posljednjem, dograđenom spratu imati elitni restoran i dječiju igraonicu, a u podrumu objekta biće smješten veliki „Tropikov“ market.

P. Š.

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!