Novonastala situacija izazvana epidemijom virusa korona, utiče na dinamiku radova na rekonstrukciji bivše robne kuće „Patrija“. Prema riječima arhitekte Bojana Šipke, otvaranje ovog objekta može se očekivati u maju sledeće godine. Rekonstrukcija „Patrije“ trenutno se izvodi u više segmenata. Šipka ističe da se uporedo izvode radovi na pokrivanju nižeg dijela objekta, te pripremne pozicije za pokrivanje gornjeg dijela. Sam projekat pretrpjeće izmjene, uglavnom u unutrašnjosti.

– Imamo nepredviđenu situaciju da nam je “CineStar” (Sinestar) ušao kao zakupac objekta. To podrazumijeva dodatni posao kako bismo i taj segment, koji nije ranije planiran, završili i uklopili u planiranu dinamiku – rekao je Šipka.

Trenutno se radi na zatvaranju objekta. Termika je urađena, a očekuje se završna obloga fasade, pa će se uskoro vidjeti i vanjski obrisi. 

– Paralelno sa zatvaranjem objekta i zaštitom od vanjskih uticaja, bavimo se unutrašnjim radovima, kao i dodatnom zaštitom instalacija, prije svega u podrumskom dijelu objekta, gdje su dotrajale – ističe Bojan.

Pored butika svjetskih brendiranih firmi i kino-sale, „Patrija“ će na posljednjem, dograđenom spratu imati elitni restoran i dječiju igraonicu, a u podrumu objekta biće smješten veliki „Tropikov“ market.

P. Š.