16.8 C
Prijedor
Četvrtak, 8 Juna, 2023

OTVOREN 48. MEMORIJAL „DOKTOR MLADEN STOJANOVIĆ”

Najnovije vijesti

Večeras je u Prijedoru otvoren 48. Memorijal teniski turnir „Dr Mladen Stojanović“ i istovremeno 15. ITF Međunarodni turnir, koji je već započeo kvalifikacionim mečevima.

Vrhovni sudija turnira Vladimir Erg izrazio je zadovoljstvo što je Tenis klub „Dr Mladen Stojanović“ i ove godine organizovao ovaj turnir.

„Svjedok sam ovog turnira već 12 godina i prvi put sam bio ovdje 2005. godine, što je jako davno. Kroz ovaj klub prošlo je mnogo igrača, od kojih neki sada igraju svjetske turnire, kao Laslo Đere, Dušan Lajović i ostali“, rekao je Erg.

On je dodao da i na ovom turniru ima nekoliko dobrih igrača koji su ovdje dolazili više puta, a da je neke igrače poslala Međunarodna teniska federacija.

„Oni su i u Doboju igrali jako dobar tenis, a sada još bolji. Mislim da bi fokus trebao da bude na njima i na toj novoj generaciji. Sa druge strane, teniski teren je repariran, izvršena je nadogradnja na tribinama i pozivam Prijedorčane da ne propuste ove dane tenisa u gradu“, rekao je Erg.

Direktor turnira Goran Nović potvrdio je da ima preko 70 učesnika kvalifikacionog turnira i da se glavni turnir igra na “kostur“ od 32 igrača.

„Na turniru učestvuju igrači iz preko 20 zemalja, sa svih kontinenata, te domaći teniseri iz BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske“, rekao je Nović.

Organizator turnira je Tenis klub „Dr Mladen Stojanović“. U ime Gradske uprave Prijedor, otvorio ga je Dragoslav Kabić, koji je istakao da je Grad prepoznao ovaj turnir kao jedan od važnijih događaja u njegovoj sportskoj tradiciji.

„Riječ je o dobrom i stabilnom sportskom klubu, koji ima veliki broj članova. Ovo je jedna dobra priča koju će Grad i ubuduće podržavati, pogotovo mlade ljude koji žele da se bave sportom“, rekao je Kabić.

Finalni meč igra se u nedjelju, 22. maja, od 11,00 časova, a pobjednik dobija nagradu od preko 2.000 evra i 15 ATP bodova.

B. M.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!