13.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

OTVOREN ASFALTNI PUT U GORNJOJ MARIĆKOJ (video)

Najnovije vijesti

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković danas je otvorio novoasfaltiranu dionicu puta u naselju Gornja Marićka. Dionica je duga pola kilometra, a vrijednost radova je 52.000 KM. Slava hrama Svetog Petra u ovom mjestu bila je prilika da se svečano otvori novi asfaltni put.

Član Savjeta Mjesne zajednice Marićka Momir Stojnić zahvalio se Gradskoj upravi i gradonačelniku Milenku Đakoviću, kao i njegovom prethodniku Marku Paviću na izgradnji ove saobraćajnice, koja je od velikog značaja za ovo selo sa oko 200 domaćinstva. – Značaj je velik, prije svega jer nas povezuje sa našom crkvom. Drugo, od ovog mjesta pa do „banske ceste“ ima samo tri kilometra. Kada bi se i taj dio rekonstruisao, mještani Marićke bi za 40 minuta stizali u Banja Luku – kaže Stojnić.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da je u planu da se prvo povežu Busnovi i Radin Gaj sa putem Banja Luka – Sanski Most, a da bi se nakon toga razmišljalo o izgradnji saobraćajnice od Marićke do „banske ceste“. – Grad Prijedor čini ono što može, sa svoje strane, da izgradi infrastrukturu iz vlastitih sredstava. Nastojimo da aktiviramo i republičke organe, naročito „Puteve RS“ da i oni odrade svoj dio posla. To na kraju čini dobru saobraćajnu cjelinu za Prijеdor – naglasio je Đaković.

Gradonačelnik je dodao da su, ovih dana, u toku radovi na izgradnji tercijarne mreže i kućnih priključaka na vodovodnom sistemu „Crno vrelo“, velikom projektu koji obuhvata ovo područje. Mještani Gornje Marićke kažu da svaki novi metar puta i ulaganje u infrastrukturu može da doprinese zadržavanju stanovništva u ovim krajevima.

Z.J.