Otvoren Izviđački višeboj „KOZARA 2018“

Prijedor je ovog vikenda u znaku izviđaštva. I to sa posebnim razlogom. Odred izviđača „Dr Mladen Stojanović“ obilježava 65 godina postojanja i rada. Izviđački višeboj je tradicionalna aktivnost ovdašnjeg Odreda izviđača „Dr Mladen Stojanović“, koju organizuju sa Savezom izviđača Zenica, uz podršku grada Prijedora i Ambasade SAD u BiH, kroz projekat „Jednostavno prijatelji“.

Oko 350 izviđača iz Zenice, Osijeka, Niša, Prijepolja, Bajine Bašte, Rijeke, Sarajeva, Broda, Beograda, Banovića, Konjica, Doboja, Vareša, Petrova, Tešnja, Nemile, Visokog i pojedinih prijedorskih osnovnih škola, prisustvovalo je danas svečanom otvaranju Izviđačkog višeboja „KOZARA 2018“. Kako to i dolikuje početku ove manifestacije, obavljeno je svečano postrojavanje i podizanje izviđačke zastave.

Ernest Badnjević, starješina Odreda izviđača „Dr Mladen Stojanović“, kaže da će ove godine izviđači da se takmiče u više disciplina kao što su: čvorologija, slanje poruka signalnim zastavicama, dizanje i rušenje šatora, brzo paljenje vatre, riješavanje testova… Među takmičarima su i osnovci koji će svoje znanje pokazati  riješavanjem testova o izviđaštvu, koji su prilagođeni njihovom uzrastu.

Izviđačku svečanost otvorio je gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković koji je svim izviđačima, a naročito gostima poželio dobrodošlicu i lijepo druženje. Pobjednici Izviđačkog višeboja „KOZARA 2018“ biće poznati sutra.

Večeras će u Pozorištu Prijedor, biti održana svečana akademija povodom 65. godina postojanja i rada Odreda izviđača „Dr Mladen Stojanović“, a tom prilikom će svim institucijama, organizacijama i pojedincima koji pružaju podršku radu ovog Odreda biti uručena Plaketa Odreda.

M.Šodić

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!