U Galeriji „Sreten Stojanović“ otvorena je izložba slika i asamblaža „Koneksa“, Teodore Jurić-Miljuš iz Beograda. Teodora je diplomirani slikar i kostimograf. Priča da je izložbu „Koneksa“ potpuno posvetila prirodi, jer su svi radovi kreirani od recikliranih predmeta. Nalazila ih je uglavnom na plažama ili na obalama rijeka. Priča da je odbačene predmete koji su trebali da završe na deponiji ona pretvorila u umjetnička djela.

„Primjena tih predmeta je drugačija trenutno i ni na jednom radu se ne vidi da je to ustvari odbačen predmet ili smeće. Kombinovana je tehnika, korišćeno je drvo ili plastika koja je nađena na obalama i akrilne boje, čak su i ramovi reciklirani ili od nekih starih uništenih radova ili su čak i paravani iskorišćeni, znači kombinacija odbačenih predmeta koji su dobili novu namjenu“, kaže ona.

Jurić-Miljuš ističe da je njena osnovna poruka da moramo čuvati prirodu bez koje nema ni čovjeka.

Vršilac dužnosti direktora Galerije „Sreten Stojanović“, Aleksandar Drinić kaže da je izloženo 30 slika i asamblaža. „Izložba će trajati do 29. juna. Planiramo da 24. juna otvorimo Festival crteža i muzike, to je 15. jubilarni festival, očekujemo goste iz Novog Sada, Beograda, Banjaluke i Trebinja“, rekao je Drinić.

B. M.

PrethodniPRIREDBOM I SVEČANIM DEFILEOM MALIŠANI SE OPROSTILI OD VRTIĆA
SlijedećiZAHLAĐENJE SA KIŠOM I PLJUSKOVIMA