4.8 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

OTVORENA IZLOŽBA RUŽICE PANIĆ I NINE ZAVILE IZ BANJALUKE

Najnovije vijesti

U Galeriji Udruženja likovnih umjetnika Prijedor otvorena je izložba akademskog slikara Ružice Panić i akademskog grafičara Nine Zavile, obje iz Banjaluke.
Predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Milica Tošić istakla je da je ovo bila prva izložba koja označava početak realizacije projekta “Prva izlagačka sezona Galerije ULUP” 2023. godine. Projekat je sufinansiralo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i grad Prijedor radi stvaranja epicentra raznovrsne i kvalitetne likovne scene u Galeriji Udruženja. Tošićeva je navela da ovo udruženje prvi put organizuje ozbiljnu izlagačku djelatnost koja će da traje do kraja godine, a planirana je realizacija još šest autorskih izložbi.

Autorke su izrazile zadovoljstvo što su baš one pozvane da sa radovima ozvaniče početak izlagačke sezone u ovoj galeriji.

“Moji radovi su mala retrospektivna izložba pod nazivom `Utočište` gdje su izloženi radovi čija je tema ženski portreti, koje najčešće slikam”, rekla je Panićeva.

Njena koleginica Nina Zavila kaže da se na izložbi predstavlja serijom crteža “Mit o ptici” rađenih u tehnici olovka i drvene bojice.

“Predstavljam jedanaest ptica koje su rezidentne za BiH i koje su ugrožene”, rekla je Zavila.

Šef kabineta gradonačelnika Prijedora Danijela Dodoš rekla navela je da je grad ponosan na svoje umjetnike i ovo udruženje i mogućnost da na ovaj način pomogne njihov rad i promoviše Prijedor kao grad slikara i grad murala.

Izložba će u Galeriji Udruženja, koja je smještena u vatrogasnom domu, biti otvorena do kraja juna. 

SRNA