17.8 C
Prijedor
Petak, 31 Marta, 2023

OTVORENA PRVA PRIVATNA GALERIJA U PRIJEDORU (video)

Najnovije vijesti

„JUart“ je naziv prve privatne galerije u Prijedoru, koja je sinoć svečano otvorena. Vlasnica je Mirjana Jukić, koja se slikarstvom bavi 26 godina. Najviše je izlagala u Njemačkoj, gdje je živjela, a godinama je željela da u Prijedoru pokaže ono što stvara, što joj se sada i ostvarilo.

 – Neiskorišteni prostor u kući pretvorila sam u atelje i galeriju u kojem ću da stvaram, ali i da pokažem svima svoja djela. Najviše mi leži rad na papiru i platnu, akrilik tehnikom – rekla je Mirjana.

Umjetnost je kaže, ispunjava, a poručuje da svako u životu treba da radi ono što voli. U svom rodnom gradu izlagala je nekoliko puta. – Dok sam živjela u Njemačkoj igrala sam odbojku. Kada je došlo vrijeme da se prestane, morala sam nečim popuniti svoje vrijeme. Tako sam i završila privatni studij grafike – dodaje ona.

Mirjani su u ovoj priči veliku podršku pružili njeni prijatelji. Među njima i akademski slika,r Dragan Topić. – Želja svakog umjetnika je da ima vlastiti prostor u kojem će da stvara. To je sušta potreba. Mirjana je u tome uspjela, stvorila je nešto što je san svakog od nas – dodao je Topić.

Galerija „JUart“ za razliku od drugih, neće imati klasično radno vrijeme. Svi koji budu željeli da posjete ovu galeriju, mogu da se dogovore sa vlasnicom telefonskim putem.

M.Šodić

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!