-4.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 6 Februara, 2023

OTVORENA REKONSTRUISANA ULICA VUKA KARADŽIĆA (FOTO+VIDEO)

Najnovije vijesti

U Prijedoru je danas svečano puštena u saobraćaj rekonstruisana Ulica Vuka Karadžića u centru grada, za šta je Grad obezbijedio 1.079.776 KM.
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je na svečanosti da je Prijedor danas dobio još jednu lijepu gradsku ulicu i da će se nastaviti sa uređenjem grada.
Rekonstrukcija je obuhvatila dio od Ulice Petra Petrovića NJegoša do Ulice Nikole Pašića, u dužini oko 500 metara, a radove je izvodilo banjalučko preduzeće “Kozara-putevi”.

Dejan Gaković, direktor preduzeća “Kozara-putevi”

Direktor ovog preduzeća Dejan Gaković izjavio je da je tokom radova akcenat stavljen na pješačku zonu, koja obuhvata više od 50 odsto ukupne površine sa mnogim pratećim sadržajima, a rekonstruisane su i sve podzemne instalacije.

Bivši gradonačelnik Prijedora Marko Pavić, koji je bio inicijator uređenja ove ulice, izrazio je zadovoljstvo rezultatima izvedenih radova, kao i nadu da će aktuelna lokalna vlast nastaviti sa ovim kvalitetnim projektom i radom na novim projektima značajnim za život građana.

U drugoj fazi rekonstrukcije biće obuhvaćena sekcija tri, odnosno prostor od Ulice Nikole Pašića do Ulice prote Mateje Nenadovića, ukupne površine 3.520 metara kvadratnih, odnosno oko 220 metara.

arhivski snimak
Radovi na rekonstrukciji Ulice Vuka Karadžića počeli su 12. avgusta prošle godine, a rok za završetak radova bio je 120 dana. Poteškoće u rekonstrukciji stvarala je dotrajala ili neodgovarajuća infrastruktura, te su vodovod, kanalizacija, toplovod, telefonija i kablovska televizija rekonstruisani, iako to nije bilo prvobitno planirano.

Današnja svečanost puštanja u saobraćaj rekonstruisane Ulice Vuka Karadžića dio je obilježavanja sutrašnjeg Dana grada Prijedora.

izvor: Srna

foto: Giga