Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora i Edin Ramić, ministar raseljenih lica i izbjeglica Federacije BiH danas su na upotrebu mještanima Raškovca predali adaptiranu salu koja se nalazi ispod tribina stadiona “Poljana” i nakon tog i novoasvaltiranu putnu dionicu koja u dužini od 1.150 metara povezuje Rakovčane i Hambarine.

U adaptaciju sale je uloženo 50.000 maraka od čega je resorno federalno ministarstvo uložilo 30.000 maraka a grad Prijedor 20.000 dok je u asvaltiranje puta uloženo oko 140.000 maraka. Za ove namjene Grad Prijedor je izdvojio 56.000 maraka a ostatak federalno minisatrstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Gradonačelnik  Đaković danas je nakon obilaska adaptiranog prostora nove sale rekao “da je to prostor gdje se za potrebe građana mogu održavati mnoge manifistacije”. “

-U zajedničkoj saradnji, Ministarstva i Grada uredili smo ovaj multifunkcionalan prostor koji će koristiti mještanima Raškovca i Fudbalskom Klubu “Berek”, rekao je Đaković.

Ministar Ramić je istakao da je korektna saradnja s gradonačelnikom Prijedora rezultirala realizacijom više infrastrukturnih objekata na području grada.

-“Riječ je o dogovorenom zajedničkom ulaganju,  60 odsto federalnog ministarstva, a  40 odsto grada Prijedora. I slične projekte smo realizirali prošle godine I nastavaljmo to  ove godine, a s gradonačelnikom je dogovorena i sardanja za iduću godinu. Ti projekti su vidljivi u našim povratničkim zajednicama”, rekao je Ramić i dodao da su projekti federalnog ministarstva sve više okrenuti zapošljavanju i samozapošljavanju povratnika na području Prijedora, kao i da je do sada  investirano više od 300.000 maraka  za podršku privrednim subjektima.

K.V.

foto: Giga

PrethodniMOGU SE PODNOSITI ZAHTJEVI ZA SUBVENCIJE (VIDEO)
SlijedećiPAVIĆ: VLADAJUĆA KOALICIJA JAKA, UPRKOS POKUŠAJIMA DESTABLIZACIJE (VIDEO)