15.8 C
Prijedor
Subota, 1 Aprila, 2023

OTVORENO PISMO DJEDA MRAZA RODITELJIMA

Najnovije vijesti

Prijedorčanin maskiran u Djeda Mraza, koji već više od decenije uveseljava najmlađe sugrađane dijeleći im paketiće u slučajnim susretima na ulicama grada i prigradskih naselja, zamolio je danas putem “Fejsbuka” roditelje da ne traže paketiće za svoje dijete kod kuće.
“Već duže vrijeme suočavam se sa nekim osobama koji me mole da im dam paketić za njihovo dijete ili unuče koje je kod kuće, a iz nekog razloga trenutno nisu tu. Ovom objavom ću pokušati da objasnim zašto ne mogu da im dam paketić”, napisao je popularni prijedorski Djeda Mraz, koji poklone dijeli na ulicama Prijedora u slučajnim susretima s djecom.

On je zamolio “pojedine osobe” da mu ne pišu i da ga ne zaustavljaju na putu sa takvim zahtjevima.

“Svrha ovoga što radim je u tome da me dijete vidi i da ga obradujem samom pojavom. U paketiću se nalazi par sitnica koje i nemaju neku materijalnu vrijednost, a namijenjene su djeci predškolskog uzrasta. Samim tim molim i roditelje da ne dovode u nezgodnu situaciju i sebe i mene tražeći paketić za dijete koje ide u školu”, napisao je Djeda Mraz.

On je podsjetio da je Humaniratno hrišćansko udruženje “Hljeb života”, kao i godinama unazad, obezbijedilo paketiće za školsku djecu na području Prijedora.

Od ovog udruženja i on dobija poklone koje dijeli, ali su se tokom niza godina u podršku uključili brojni preduzetnici i pojedinci.

Prijedorski Djeda Mraz u automobilu sa djedamrazovskom prikolicom i velikim irvasom, u kompletnoj djedamrazovskoj opremi, sa zvončićima i “o-ho-ho-ho-ho” smijehom od Nikoljdana do pravoslavne Nove godine podijeli više stotina paketića u nasumičnim susretima sa djecom.

Na tu ideju došao je još 1997. godine kada su ga, dok se sa kćerkicom vozio kroz Modriču, zaustavili i opkolili vojnici tadašnjeg IFOR-a, a potom njegovoj kćerkici darovali novogodišnji poklon.

srna

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!