19.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

UGOSTITELJSKO-EKONOMSKA ŠKOLA IZ PRIJEDORA TREĆA U DOBOJU

Najnovije vijesti

Učenici Ugostiteljske i trgovinske škole Doboj izabrani su za najbolje u kategorijama kuvara i turističkog tehničara, dok je za najboljeg konobara izabrana ekipa Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole Banjaluka, rezultati su Republičkog takmičenja ugostiteljskih i turističkih škola Republike Srpske, održanog danas u Doboju.
Komisija je u kategoriji najbolji kuvar prvo mjesto dodijelila Ugostiteljskoji trgovinskoj školi iz Doboja, drugo mjesto Srednjoškolskom centru Pale, a treće mjesto Stručnoj i tehničkoj školi Derventa.

U kategoriji za najboljeg turističkog tehničara, prvo mjesto dodijeljeno je Ugostiteljskoj i trgovinskoj školi Doboj, drugo mjesto Ugostiteljsko-trgovinsko-turističkoj školi Banjaluka, a treće Ugostiteljsko-ekonomskoj školi Prijedor.

U kategoriji najboljeg konobara prvo mjesto je osvojila Ugostiteljsko-trgovinsko-turističkoj škola Banjaluka, drugo Ugostiteljsko-ekonomska škola Prijedor, dok je treće mjesto osvojila Ugostiteljsko i trgovinska škola Doboj.

Na Republičkom takmičenju učestvovalo je 56 učenika raspoređenih u 24 takmičarske ekipe iz Dervente, Pala, Banjaluke, Prijedora, Zvornika, Broda, Istočnog Sarajeva, Teslića, Gradiške, Srpca i Doboja.

Direktor Turističke organizacije Doboj Vladimir Marković smatra da su takmičenja značajna za ovaj grad i prilika profesorima i đacima da uporede znanja sa drugim školama iz regije.

Domaćin takmičenja je Ugostiteljsko i trgovinska škola iz Doboja.

izvor: Srna