Iako je do kraja grejne sezone ostalo nešto manje od mjesec dana, u prijedorskoj „Toplani“ kažu da je ovo bila jedna od najuspješnijih sezona do sada. Povećan je stepen naplate usluga, koji sada iznosi 95 odsto. Cijena grijanja se nije mijenjala, uprkos brojnim poskupljenjima, kaže Zoran Knežević, direktor ovog preduzeća.

– Moram reći da je prethodna godina prošla u nekim poskupljenjima osnovnih elemenata za toplotnu energiju, prije svega, drvne biomase, koja je poskupljivala u nekoliko navrata, zatim električne energije za industrijske potrošače, tako da je imperativ očuvati postojeću cijenu grijanja, a mi smo to uspjeli. Ni u 2019. godini neće biti poskupljenja grijanja – dodaje Knežević.

Word

Knežević tvrdi da je nova „Toplana“ ispunila sva očekivanja. Drvna biomasa, osim što je jeftinija, ekološki je prihvatljivija.

– Naročito u ovom vremenu poskupljenja, jer mi nećemo tražiti povećanje prihodovne strane od strane naših korisnika. Imamo mogućnost da kroz novu „Toplanu“, odnosno njen kogenerativni model i proizvodnju električne energije, proizvodimo veći nivo električne energije i kompenzujemo ova poskupljenja, pod uslovom da ona ostanu na ovom nivou – kaže on.

„Toplana“ trenutno ima oko 4.000 korisnika.

 

B.D.

 

PrethodniSerija „Dobro jutro, komšija“ među najgledanijima u BiH
SlijedećiOBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN SOCIJALNOG RADA