Sve je spremno za 14. Privredno-turističku manifestaciju “Dani zime na Kozari”, koja će biti održana 1. i 2. februara. Potvrdila je ovo Amira Ganić, direktor Turističke organizacije Grada Prijedora, na današnjoj konferenciji za novinare. 

-U subotu 1. februara, u organizaciji Kluba ekstremnih sportova „Albatros”, biće održan tradicionalni zimski omladinski marš, a ruta je Rajkovići – Kozarački kamen – Bešića poljana – Mrakovica. Za sve učesnike marša biće pripremljena čorba. Ako visina snijega na Kozari bude išla na ruku skijašima, istog dana biće održan ski-kup, u organizaciji Planinarsko-skijaškog društva “Ljubijski rudar”. Takmičenje će biti održano u tri kategorije: srednje škole, stariji osnovci i mlađi osnovci. Svi koji ne budu imali ski opremu, biće im obezbijeđena i to besplatno – pojasnila je Ganićeva.

Centralni dio manifestacije je u nedjelju, 2. februara, od 11.00 časova, kada će biti održana  sportska i gastro takmičenja. U sportskom takmičenju  učestvovaće devet ekipa iz Prijedora, Gradiške, Kozarske Dubice, Novog Grada, Srpca, Laktaša, Oštre Luke, Kostajnice i Broda.

-Kada je u pitanju gastro takmičenje, u kategoriji srednjih škola učestvuju ekipe iz Gradiške, Novog Grada, Dervente, Broda i dvije škole iz Prijedora. U kategoriji izviđača i planinara učestvovaće 14 ekipa iz Prijedora, Kozarske Dubice, Banja Luke, Srpca, Bijeljine, Petrova, Zenice, Maslovara i Broda, a u pripremi lovačkog kotlića takmičiće se 11 lovačkih udruženja iz Prijedora, Gradiške, Novog Grada, Kostajnice, Banja Luke, Drvara i Stare Pazove – dodala je ona.  Za pobjednike u sportskom takmičenju obezbijeđene su nagrade i to za prvo mjesto 250 KM, drugo 150 KM i treće 100 KM.  Učesnicima gastro takmičenja obezbijeđena su novčana sredstva od po 200 KM za nabavku nabavku namirnica i rekvizita. Pobjednici svake kategorije dobiće pehar i poklone sponzora.

Za učesnike zimskog omladinskog marša, u subotu 1. februara, biće organizovan prevoz od Gradskog stadiona do Mrakovice u 8.00 časova, a za ostale građane Prijedora, u nedjelju 2. februara biće organizovan prevoz sa istog mjesta od 9.00 do 10.00 časova. Povratak autobusa sa Kozare je od 15.30 časova. Za privatna vozila biće obezbijeđen parking na Benkovcu, te prevoz do Mrakovice autobusima. 

Za sve učesnike biće priređen i bogat kulturno-umjetnički program. Ulaz u Nacionalni park “Kozara” toga dana naplaćivaće se jednu KM, umjesto dvije, a ulaznice će se koristiti za tombolu, koju su obezbijedili sponzori. 

Organizatori “Dana zime na Kozari” su Grad Prijedor, Turističke organizacije Prijedora, Gradiške, Kozarske Dubice i Novog Grada, te Nacionalni park “Kozara”. Pokrovitelj je Grad Prijedor, organizaciju je pomoglo Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS, te brojni prijatelji i sponzori.

Vidimo se na Kozari!

M.Šodić

PrethodniAGENCIJA PREDA-PD: BESPLATNA OBUKA IZ OBLASTI KREATIVNE INDUSTRIJE (video)
SlijedećiIvona Odicki: Muzika je sastavni dio mog života (video)