-1.2 C
Prijedor
Subota, 9 Decembra, 2023

PADOBRANCI “PRIJEDORA” DRUGI NA MEMORIJALU “PET ZVIJEZDA”

Najnovije vijesti

Trijumfom ekipe “Nebeske vidre 1” na Aerodromu “Zaslužani” završen je 11. Memorijal “Pet zvijezda”. U pet serija “Vidre” su imale 50 negativnih poena. 

Šestostruki, uzastopni pobjednici ovog takmičenja, ekipa Aerokluba “Prijedor” (95) bila je drugoplasirana, a treće mjesto zauzela je ekipa Osijeka (117).

Prijedorčani su na nedavnom “Balkanskom skoku prijateljstva” bili prvi, a “Vidre” treće.

U pojedinačnoj konkurenciji Prijedorčani solidni: Draško Lajić (12) osvojio je treće mjesto, a Boban Ivetić (13) četvrto. Aleksandar Cvetković (22) bio je deveti, a Goran Stojanović (48) dvadeseti.

Prijedorskom timu nedostajao je vođa Siniša Vujaković koji je u istom terminu nastupao na Državnom prvenstvu Austrije.

Nastupilo je osam ekipa, 32 takmičara iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Njemačke, Danske i Kanade.

Memorijal “Pet zvjezda” održava se u pomen na članove Vazduhoplovnog kluba “Skydive” koji su 20. maja 2012. godine, stradali u avionskoj nesreći. Živote su tada izgubili mladići Alen Crnalić (24) pilot, instruktori Nemanja Goronja (32) i Stefan Karanović (24), te Nikola Stević i Srđan Kosić kojim je to trebao biti prvi skok.

Narednog vikenda prijedorski padobraci učestvuju na prvom kolu iz serije ovogodišnjeg Svjetskog kupa (PARAWCS), na sportskom Aerodromu “Grobnik” kod Rijeke. Ekipa će nastupiti u standardnom sastavu Vujaković, Lajić, Ivetić, Cvetković, Stojanović.

M.B.