-1.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 6 Februara, 2023

PADOBRANSKA ELITA U PRIJEDORU PRVOG I DRUGOG JULA

Najnovije vijesti

Dvadeset drugi  Petrovdanski padobranski kup “Prijedor 2017” biće održan na  aerodromu “Urije” prvog i drugog jula, istaknuto je na konstutivnoj sjednice Organizacionog odbora kojom je  predsjedavao Milenko Đaković, gradonačelnik Priijedora. Uz Izvještaj o proteklom 21. Kupu do detalja se razgovaralo o Programu Kupa i svim aspektima ove međunarodne manifestacije.  Znatan dio posla je već  obavljen a iskustvo predhodnih Kupova dobra je podloga da klub i grad Prijedor polože ispit na ovoj manifestaciji iz kalendara Svjetske vazduhoplovne asocijacije, naglasio je Đaković.

Direktor Petrovdanskog padobranskog kupa “Prijedor 2017” Dragan Jaćimović očekuje  50-ak takmičara iz zemalja bivše Jugoslavije, Evrope i svijeta. Naglašava bezbjedonosni aspekt Kupa.

Prijedorski Petrovdanski padobranski kup je brend koji postiče razvoj vazduhoplovstva Republike Srpske  i dokazana sportska manifestacija iz kalendaru Svjetske vazduhoplovne asocijacije. Padobranci svijeta rado dolaze u Prijedor gdje bruse formu za Evropska i svijetska takmičenja, pojasnio je član Odbora Zoran Sredić.

Visokom plasmanu kompletne ekipe Aero kluba “Prijedor” nada se iskusni padobranac Draško Lajić. Vazduhoplovni savez Republike Srpske i Aero klub Prijedor su organizatori  a pokrovitelji Kupa grad Prijedor i Ministarstvo  porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Medijski pokrovitelji su RTRS i IPC „Kozarski vjesnik”.

M.Bogun

foto: Giga