Srijeda, 24. Aprila 2024.
7.8 C
Prijedor

PADOBRANSTVO: SINIŠA VUJAKOVIĆ IZBORIO ŠAMPIONAT EVROPE

NAJNOVIJE VIJESTI

U austrijskom Wolfsberg, Kärnten (Koru{ka) održano je jubilarno pedeseto Prvenstvo Austrije u padobranskim skokovima na cilj. Nastupila je kompletna austrijska “ciljaška” elita-višestruki evropski i svjetski šampioni u različitim disciplinama, pobjednici Svjetskog kupa, učesnici brojnih svjetskih prvenstava. U ekipi “Aqualife” iz Graca, posljednje tri godine vicešampiona Austrije, nastupio je i Prijedorčanin Siniša Vujaković, standardni prvotimac Aerokluba ”Prijedor” i reprezentativac BiH, koji se na austrijskoj i svjetskoj padobranskoj sceni takmiči sa austrijskom sportskom licencom. “Aqualife”, na protekla tri  prvenstva gubio je šampionsku titulu u dramatičnim završnicama, a tradicionalni rival, “Red Bul” iz Salcburga, i ove godine je bio za nijansu bolji.

Prvog dana takmičenja, nakon četiri skoka, vodeći je bio Siniša Vujaković. Mnogi su očekivali njegov trijumf, ali drugog dana Vujaković je “zaradio” virus i s nesnosnim bolovima nastavio takmičenje. U finale je ušao sa osmog mjesta i na kraju osvojio superiorno peto mjesto. To je njegov najveći uspjeh u Austriji koji nije ostao nezapažen.

– Kao kruna na ovo prvenstvo, gdje sam ostvario svoj najbolji, pojedinačni rezultat, uslijedio je poziv selektora Austrijske reprezentacije da učestvujem na predstojećem prvenstvu Evrope u Podgorici, klasične discipline. Sa mojom ekipom “Aqualife” tri puta sam bio šampion Austrije, sad sam peti pojedinačno. To je veliki uspjeh za mene i moj grad Prijedor –  ističe Vujaković.

Najiskusniji prijedorski “ciljaš” Vujaković kaže da je reprezentativni fenomen: bio je bivši reprezentativac Jugoslavije, sad je državni reprezentativac BiH i nastup za  selekciju Austrije je njegov plafon s obzirom na zavidne godine.

Želi i peti trijumf padobranaca Aerokluba “Prijedor”  na 22. Petrovdanskom kupu.

https://www.youtube.com/watch?v=VlqBOEcMqko&feature=youtu.be

M.B.