11.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

PALA “KATARINA” U MOSTARU

Najnovije vijesti

Nakon domaće pobjede nad  timom “Goražda” izabranice Ljubice Ivetić su u 19. kolu Premijer lige  BiH ostvarile pobjedu na gostujućem terenu u Mostaru gdje su savladale “Katarinu” rezultatom 41:35.

Na odmor se otišlo pri rezultatu 15:13 za “Miru” koja je u nastavku povećavala prednost. U dobroj rukometnoj predstavi Prijedorčanke su efikasno odigrale u fazi napada, te imale uspješnu realizaciju. Odbrana je dobro funkcionisala tokom cjelog meča i nisu dozvolile iznenađenje. Kolektivnom igrom gošće su nadvisile domaće igračice i postigle ovosezonski rekord u broju golova.

Na putu do pobjede, “Miru” je predvodila Azra Bašanović sa 11 i Dragana Mutić koje je postigla osam golova.  Jelena Mutić je postigla 7, Dragana Dojčinović šest, Duška Tintor pet, Milica Došen tri i Tea Sladaković gol. Darjana Vukliš je imala 10, a Marija Gligorević dvije odbrane. Svoj doprinos pobjedi dale su i Milica Veselinović, Anja Suvajac, Dragica  Gligorević i Milica Ćorić.

U narednom kolu gost trećeplasirane “Mire” je “Ljubuški”.  Veoma bitnim trijumfom u Mostaru Prijedorčanke su napravila velik korak prema ponovnom plasmanu u rukometnu Evropu.

M.Bogun