12.8 C
Prijedor
Petak, 23 Februara, 2024

PALA OSMORKA IZ PRIJEDORA I SANSKOG MOSTA

Najnovije vijesti

U akciji PU Prijedor, kodnog naziva „Taksi“, rasvijetljeno je 12 krađa i jedna paljevina za koje su po nezvaničnim saznanjima osumnjičeni Nikola Galić ( 20), Goran Zorić ( 50), Nenad Kojić ( 21) sva trojica iz Prijedora, te Leon Kičin (49), Dejan Pašić ( 20) i Izet Alagić (22) iz Sankog Mosta, kao i dva maloljetnika  iz Prijedora. Sve krađe i paljevina počinjene su na području koje operatitvno pokriva PS Prijedor 1  u ovoj i protekle dvije godine.

Galić je zajedno s maloljetnikom  počinio šest krađa u privatnim kućama i preduzeću  iz kojih su odnijeli  tehničku robu, elektro uređaje, alatne mašine, kućanske aparte. Na teret im se stavlja i jedna paljevina. Istragom je  utvrđeno da su trojica Sanjana Kičin, Pašić i Alagić poharali jednu trgovačku radnju u Prijedoru iz koje su odnijeli veću količinu duvanskih proizvoda.

Kojić je osumnjičen da je u januaru ove godine od Prijedorčanina, na naročito drzak način, ukrao torbicu s ličnim predmetima. Policija jednog od maloljetnika tereti za pljačku kuće u Gaćanima kod Prijedora dok se Zorić sumnjiči za pljačku kuće iz koje je u maju ove godine odnio kućanske aparate.

U PU  Prijedor navode da je materijalna šteta pričinjena krađama teška oko 15.000 maraka.

-Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, kancelarija u Prijedoru biće dostavljeni izvještaji protiv lica N.G, L.K, D.P, I.A, N.K. i Z.G. za počinjena krivična djela, dok će protiv maloljetnih izvršilaca biti preduzete mjere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku RS-navedeno je iz PU Prijedor.

izvor: Avaz

foto: Ilustracija