-2.2 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

PAPRENE KAZNE ZA NEUREĐENO ZEMLJIŠTE

Najnovije vijesti

Napuštena imanja odavno nisu karakteristična samo za seoska područja. Sve više ih je i u gradskoj i prigradskoj zoni. Vlasnici o njima uglavnom ne vode računa, pa su često u njima skrovišta zmija, pacova i drugih neželjenih gostiju, što onima koji žive u blizini zapuštenih kuća predstavlja veliki problem. Mještani Gornje Puharske  apeluju na  svoje komšije, ali i nadležne, da preduzmu neophodne korake sa ciljem uređenja zapuštenih imanja.

– Neka dođu i neka to srede. Kratko i jasno, jer i mi ovdje koji smo ostali radimo isto to, što bi i oni trebalo da  urade – poručio je Drago Pešević. mještanin ovog prijedorskog naselja.

I stanovnici drugih p  naselja imaju isti problem, pa na adresu Komunalne policije stižu zahtjevi da se ponašanju  nesavjesnih građana konačno stane u kraj.

– Komunalna policija je ovih dana izašla na teren. Evidentiraćemo  vlasnike, odnosno korisnike dvorišta i kuća . U saradnji sa Geodetskom upravom provjerićemo ko su vlasnici . Onima do kojih dođemo, uputićrmo rješenje za uređenje dvorišta , a sa onim vlasnicima koji su nažalost ili preminuli ili ne dolaze u poslednje vrijeme, vidjećemo šta ćemo.Ovom prilikom bih se zahvalio savjesnim komšijama. Jer ima i takvih ljudi, koji održavaju dvorište svog komšije. prije svega zbog sebe i svoje porodice i pojave zmija – istakao je Miroslav Krneta,  šef Odsjeka  komunalne policije.

On je pozvao   građane  da svaki komunalni problem prijave. Kontrole će biti pooštrene, a oni koji ne budu održavali dvorišta neka se pripreme za kazne. Za pravno lice kazne se kreću od 2.000 do 10.000 , a fizičko lice od 1.000 do 3.000 KM .

T.M.