Prijedorski parking servis u protekloj godini ostvario je  ukupan prihod u iznosu od 379.863 KM, što je rast od 1% u odnosu na 2018-tu. Rast prihoda evidentan je kod prodaje mjesečnih i godišnjih karata, tako i  od prodaje parking karti na automatima. -S druge strane, manje je blokiranih vozila-, kaže Aleksandar Jeftić, šef Odsjeka za saobraćaj. – I to je ono što je dobro, da se stavke koje se odnose na regularne prihode u porastu, dok se smanjuje broj blokiranih vozila prošle godine smo imali 511 blokiranih vozila, što je za oko 10% manje nego u 2018. – kaže Jeftić.

Veći je i broj parking mjesta, jer je tokom godine napravljeno oko 100 novih mjesta u  ulicama Vuka Karadžića, Mladena Stojanovića i Prote Mateje Nenadovića, te pored gradskog stadiona. – Jedan od razloga zbog kojih smo zadovoljni radom u prošloj godini je i to što pored navedenog povećanja besplatnih  parking mjesta prihodi i dalje ostaju stabilni – dodaje Jeftić.

Preraspodjela sredstva do koje je došlo prilikom usvajanja gradskog budžeta uticala je  i na planove za nabavku novih aparata za naplatu parkinga, tako da , za sad, neće biti proširenja broja mjesta koja se naplaćuju. Takođe, i naplata parkinga putem SMS-a moraće da sačeka iz istog razloga. Tako da će u Prijedoru pod naplatom i dalje ostati 720 mjesta.

Z.J.

PrethodniOTVORENO PISMO GRADONAČELNIKA
SlijedećiŠA Fest ove godine nadmašiće prethodne