18.8 C
Prijedor
Petak, 1 Decembra, 2023

„PAUK“ ĆE UVODITI RED U BLIZINI ŠKOLA I PJEŠAČKIH PRELAZA

Najnovije vijesti

Sa početkom drugog polugodišta, u blizini škola i pješačkih prelaza red će, kad je riječ o nepropisno parkiranim vozilima, uvoditi specijalno vozilo, dobro poznati „pauk“. Iz CJB Prijedor poručuju da će strogo biti sankcionisani i svi drugi prekršaji koji na bilo koji način mogu ugroziti bezbjednost učenika.

Kako saznajemo u Auto-moto društvu ( AMD) Prijedor, koje se bavi uklanjanjem nepropisno parkiranih vozila, „pauk“ je zbog leda i minusa trenutno na „čekanju“.

Mirko Brkić

– Nije bezbjedno da radimo, jer zbog vremenskih neprilika, prvenstveno leda i snijega, može doći do oštećenja vozila. To je tek onda problem. No, to ne znači da su oni koji se nepropisno parkiraju, pogotovo u blizini škola, oslobođeni sankcija.  Do izlaska „pauka“, tu su nadležne komunalne službe i, podrazumijeva se, Saobraćajna policija po čijem nalogu izlazimo na teren – kaže Mirko Brkić, sekretar AMD Prijedor.

Bahate vozače podsjeća na kazne, pa tako samo premještanje automobila, do dva kilometra, košta 40 maraka. Na to ide i prekrašjna  kazna od 20 maraka i to je, po Brkićevim riječima, neka najjeftinija varijanta koju vozači plaćaju ukoliko im se vozilo provoza „paukom“ i, do izmirenja obaveza, parkira u krugu AMD Prijedor.

M.Z i D. St.