10.8 C
Prijedor
Subota, 2 Marta, 2024

PAVIĆ: JOŠ JEDNA BRUKA DIPLOMATIJE BiH

Najnovije vijesti

Posljednji boravak članova Predsjedništva BiH u Beogradu kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića još je jedna bruka BiH i njene diplomatije, ocijenio je predsjednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić.
“Nije trebalo ići u Beograd sa neusglašenim stavovima i bolje da je ta posjeta bila i kasnije, ali da su stavovi bili usaglašeni, da smo pokazali ozbiljnost i osjećaj za dobrosusjedske odnose i da smo poslali stanovništvu BiH poruku da mogu biti mirni i da imamo odgovorno rukovodstvo”, izjavio je Pavić Srni.

On je dodao da su ovako članovi Predsjedništva BiH pružili pravu sliku o sebi i o BiH.

“Sutra ćemo kukati zašto nema povjerenja u BiH i zašto već dvije godine nema stranih investicija u BiH, a ono ponašanje koje smo juče vidjeli zaista i ne zaslužuje da mi imamo investicije, niti bilo šta drugo”, ocijenio je Pavić.

On je naglasio da je očigledno da se sa ovom vlašću teško može dalje naprijed.

“Da li možemo izdržati sa takvom vlašću, to je veliko pitanje, i mislim da sve političke stranke u BiH treba da se nad tim dobro zamisle”, naveo je Pavić.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović juče je u toku zajedničke konferencije za novinare sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem demantovao navode koji se odnose na pitanje Kosova, a koje je samo nekoliko minuta prije iznio predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Srna