13.8 C
Prijedor
Utorak, 21 Marta, 2023

PAVIĆ – NASTAVAK POLITIKE SARAJEVA I DIJELA MEĐUNARODNE ZAJEDNICE  

Najnovije vijesti

Predsjednik DNS-a Marko Pavić ocijenio je da odluka Ustavnog suda BiH predstavlja nastavak politike Sarajeva i dijela međunarodne zajednice prema Republici Srpskoj.
Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je da je odluka da se 9. januar zabrani kao Dan Republike Srpske bila čista politička i ovo sada što se desilo da se odbije apelacija Narodne skupštine Republike Srpske je samo nastavak te političke odluke.
“Kada neko nekada bude analizirao odluke Ustavnog suda BiH, onda će ovo vjerovatno biti jedina odluka ustavnog suda u svijetu donesena, a da se nije mogla pozvati ni na jedan član ustava ili zakona nego na političko mišljenje da li dijela međunarodne zajednice ili dijela rukovodstva iz Sarajeva”, rekao je Pavić.
On je dodao da smatra da ovakve odluke ne služe na čast Ustavnom sudu niti onima koji stoje iza njih i koji je podržavaju.
“Mislim da se predsjednici političkih stranaka moraju što brže okupiti i donijeti stav, a konačnu odluku o tome će donijeti Narodna skupština Republike Srpske”, rekao je Pavić. On je istakao da DNS stoji na stanovništu da referendum treba biti održan.

Izvor: srna

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!